Pulinaa vuoden 2014 terveyskyselystä

Kysy rodusta, kerro kokemuksia, sana on vapaa julkiselle keskustelulle rodusta ja yksilöistä.

Re: Pulinaa vuoden 2014 terveyskyselystä

ViestiKirjoittaja zaida » 12.10.2015 11:07

Siirsin ketjun julkiselle puolelle Katariinan ehdotuksesta. Näin myös rodusta kiinnostuneet pääsevät tähän keskusteluun mukaan.
Ketju on siis täällä
Polskit Alfa, Ronksu, Haracz ja Terracotta sekä howachart Wäiski
zaida
Ylläpitäjä
 
Viestit: 237
Liittynyt: 05.01.2014 13:02

Re: Pulinaa vuoden 2014 terveyskyselystä

ViestiKirjoittaja zaida » 12.10.2015 22:08

Lumi kommentoi tätä ketjua facen puolanvinttikoirat-ryhmässä, mutta jatkan mielummin keskustelua täällä, Facessa kun keskustelu hautautuu sinne seinän syövereihin eikä siihen ole sitten enää helppo palata muiden aiheiden noustua polttavammaksi puheenaiheeksi...

" Sitä en tiedä miten tavallista on että näin moni narttu moista itselleen kehittävät.
Ehkä oli vaan otolliset olosuhteet,että olivat alttiimpia iän tms takia.

Mutta ell sanoi että monta kertaa on käynyt niin,kun on hoitanut/leikannut jonkun nartun tulehduksen/märkäkohdun takia,niin kuukauden-kahden kuluttua tulee vastaanotolle kyseisen perheen toinen narttu,jolle on myös tullut kohtutulehdus.
"

Mä en itseasiassa ihmettele tätä yhtään. Kuten Lumi itsekin totesin, tulehduksen aikana elimistön hormoonit muuttuu, se on varmasti yksi syy. Toinen on se yksinkertaisella maalaisjärjellä ajateltava asia hygienia. Flunssakautena ihmisille muistetaan toitottaa käsihygieniasta ja moni muistaakin huolehtia siitä ettei koirat ole kosketuksissa suorasti tai välillisesti silloin jos niillä on kennelyskä tai joku vastaava hengitystie-tulehdus. Vaan kun mietitään miten koirat käytännössä toimivat. Se tulehtunut peräpää putsataan sillä omalla kuonolla, sitten sillä samalla kuonolla nuuskitaan toisten peput. Tai jos ei nuuskitakaan suoraan, niin sitten mennään ruoka/vesikupille ja hetken perästä sinne tulee toinen koira joka saattaa syönnin/juonnin jälkeen sitten putsata oman peppunsa... Eli jos kohtutulehduksen/märkäkohdun syy on bakeeri tai virus, ei ole mikään ihme että se tarttuu..
Polskit Alfa, Ronksu, Haracz ja Terracotta sekä howachart Wäiski
zaida
Ylläpitäjä
 
Viestit: 237
Liittynyt: 05.01.2014 13:02

Re: Pulinaa vuoden 2014 terveyskyselystä

ViestiKirjoittaja Katariina Sarin » 13.10.2015 12:52

Kiitos kyselyn parissa ahertaneille. Tulokset vahvistavat sitä kuvaa mikä minulla on ennestäänkin ollut suomalaisten polakkien suhteen niin terveyden kuin luonteen osalta. Voi kun ulkomailla joku instanssi innostuisi myös tekemään kyselyn... Ja harmi kun näemmä useampia kotimaisia yksilöitä puuttuu kyselystä vastausmäärän perusteella.

Oma henkilökohtainen yhteenvetoni olisi ehkä että: terve rotu, luonneasiatkin varsin hyvällä tolalla yleiseen maineeseen verrattuna. Aina löytyy tietysti myös työsarkaa, mutta oikealla tiellä ollaan.
Polakit Falcon & Junior
*Pentuja suunnitteilla 2019*
Katariina Sarin
 
Viestit: 158
Liittynyt: 05.01.2014 15:35
Paikkakunta: Loimaa

Edellinen

Paluu Vapaa sana

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron